Mitt viktigaste nyårslöfte 2017

Lite halvt ofärdiga tankar, men eftersom jag inte har något tålamod gällande sånt här så lägger jag ut det direkt ändå. 3 2 1 KÖR!!!

Nu tänker jag bli riktigt personlig här. Men jag tror också att jag talar för många tjejer med det här inlägget så nu skriver jag det. Jag har så länge jag kan minnas beskrivit mig själv som en sucker for love. Och jag är nog det också. Jag tycker något av det finaste som finns är när människor är kära i varandra och jag är den som gottar och "iiiiih":ar mig allra mest i mina vänners kärlekshistorier. Jag vill alltid veta alla detaljer och jag får aldrig nog av att höra fjärilsbeströdda moments mellan mina vänner och deras kärleksintressen. När det gäller mig själv och mina egna upplevelser är det ungefär samma sak, jag kan gå och tänka på och vara lycklig över såna saker i evigheter och jag blir aldrig mättad. Jag älskar kärlek helt enkelt, vilket i sig inte är ett problem.

Jag har alltid tänkt på mitt liv som lite inkomplett utan en partner. Som att självklart spelar alla delar in, som familj och vänner, studier eller jobb, fritidsintressen och aktiviteter. Men att jag är den typen av person där också en kärlekspartner spelar en stor roll för att jag ska känna att just mitt liv är så som jag vill att det ska vara. Och det är inget fel på det tankesättet, många tänker så men att olika saker är den största mest avgörande biten. Det kan vara kanske karriär, djur eller barn. Men för mig har det alltid varit kärleken till en partner och eftersom jag är heterosexuell så har det då alltid handlat om män. Att mitt liv blir komplett först då jag hittat en man, eller kille, att dela min kärlek med. So far so good.

Men nu är det ju också så att vi lever i ett patriarkat och det finns ingenting i samhället som uppstått i ett vakuum fristående från detta faktum. Allting runtomkring oss inklusive oss själva påverkas av den typen av samhälle som vi lever i. Och det samhället har sedan jag föddes som kvinna lärt mig att det viktigaste jag kan få är bekräftelse från män. Hela min existens och mitt värde som människa ligger, enligt samhället, i vad män tycker om mig. Och jag är trött på att leva efter det. Jag är trött på att ha det tankesättet när jag vet att det inte ligger någon som helst sanning i det. Jag har ett värde som människa oavsett vad män har för bild av mig. Så nu tänker jag sluta. Jag tänker lägga av med män 2017.

Missförstå mig rätt, jag tänker inte gå och ändra min läggning (om det ändå hade varit så enkelt) och jag tänker inte gå i celibat. Men jag tänker sluta ge män uppmärksamhet i syfte att få deras bekräftelse tillbaka. Detta innebär att jag bland annat raderar Tinder och kommer sluta göra inviter när jag ser någon snygg kille som jag skulle vilja ta kontakt med. För jag orkar faktiskt inte hålla på längre. Jag orkar inte leka några lekar eller spela några spel och jag orkar inte böja och bända sönder mig själv för den manliga bekräftelsens skull. Jag orkar inte skicka snygga selfies på Snapchat eller köra någon slags "gillar du min bild så gillar jag din"-grej på Instagram. Jag orkar inte ragga mer!

Och nu lär det väl vara någon patetisk snubbe som läser detta och tänker att "det är bara för att du är så ful och säkert aldrig får kuk!". Då kan jag tala om för dig att det är wrong and again wrong. Jag är inte ful och jag har fått min beskärda del av "kuk", och det är precis det som är problemet. Jag är fan less på kuk. Ja, alla män med storhetsvansinne därute; det är faktiskt möjligt. Eller såhär. Jag är inte less på sex eller less på romantiska relationer till män. Men jag är less på det ständiga flödet, eller snarare den energi jag lägger ner i det ständiga flödet. Jag är less på att ge inviter, flirta och sända signaler, oavsett om de besvaras eller inte. Jag är less på att hela tiden känna behovet av att ha kontakt med minst en man som kan ge mig komplimanger och jag är less på att känna att en fest eller utekväll på krogen inte varit lyckad om jag inte "haffat" någon på något sätt. Jag vill inte att såna saker ska avgöras av män, för så ska det inte vara. Jag behöver inte manlig bekräftelse för att vara lycklig. Det gör ingen kvinna. Vi beror inte på män och deras tycke om oss. Vi beror på oss själva.

Från och med nu tänker jag sluta skapa relationer till män förutom vänskapliga. Jag kommer inte ignorera män som försöker ta kontakt med mig, men jag kommer inte heller själv lägga ner någon tid eller energi på att upprätthålla något bara för att få den manliga bekräftelsen. I ain't about that life anymore. Jag vill ta reda på vem jag själv är och bli bekväm i mig själv oavsett hur män ser på eller vad de tycker om mig. Det lär vara lättare sagt än gjort, men jag vill i alla fall försöka. Jag vill vara jag, utan någon innehållsförteckning signerad av The Men of the World™. Jag kommer inte lägga av med sex eller kärlek, men jag vill lägga av med den ständiga jakten på manlig bekräftelse. Jag tänker inte aktivt söka efter det längre, för jag behöver det inte. Värdet på min existens avgörs inte av manlig bekräftelse. Jag vill kunna bekräfta mig själv. Och så är det med det.

Tankar och åsikter | |
Upp