Lägenheten är invigd

Hej alla fans. I helgen hade jag inflyttningsfest. Något sen på bollen men jag anser att man har inflyttningsfest av två anledningar: 1. för att visa upp sin nya bostad, och 2. för att fira inflyttningen. Och med anledning 1 i åtanke kunde jag inte ha inflyttningsfesten tidigare eftersom det var alldeles för mycket som var ofärdigt här hemma. Jag har fortfarande lite småfix kvar som att sätta upp ett par skyltar och ljusslingor och sådär men i det stora hela så är jag som klar nu! Så det var inflyttningsfest-dags. Jag hade redan från börjat självklart insett att jag inte skulle kunna bjuda hur många som helst med tanke på mina smått begränsande 24 kvadratmeter. Det råkade ändå sluta med att nästan 25 pers blev inbjudna och jag tänkte "oj... men alla kommer ju inte kunna komma". Och det kunde inte alla heller, men vi blev ändå runt 15 personer i slutändan! Och det kändes faktiskt inte så crowded enligt mig, det var ju rätt hög ljudnivå och sådär men kändes inte supertrångt eller något.
 
Det blev i alla fall en hel del alkohol för majoriteten av gästerna (enligt regler jag satt upp för kvällen) och så körde vi några lekar och lite allsång (är det inte allsång på min fest så är det inte min fest). Jag fick lite presenter som var superfina (bland annat ett rödvin så nu är det bara till att lära sig dricka det!) (under kontrollerade omständigheter och absolut INTE på en fest i denna lägenhet) och lite spännande nya meningar med hjälp av kylskåpspoesin med Vänner-tema som jag har. All in all hade jag en jättebra kväll och jag hoppas att de som var här också hade det! Man älskar ju ändå hemmafester, även om man kanske älskar hemmafester hos någon annan liiite mer än hos sig själv hehe. Jag var ganska orolig för att något skulle gå sönder eller sådär, men allt gick asbra! Man har ju de bästa vännerna ändå. Saga spenderade dessutom hela helgen här så vi har haft en nice sleepover weekend och hon har invigt min bäddsoffa. Och DESSUTOM var det typ nästintill sommarväder i söndags när jag följde med henne till bussen. Det var liksom asfalt framme och plusgrader och grejer? Stranden here I come! Inte så pjåkig (alltså vet inte vad det är men tycker det ordet låter jätteäckligt? euw) helg med andra ord! Kult att man har haft festpremiär nu! Och fler fester ska det bli, lägenheten måste bara få återhämta sig först. Hejdå alla fans.
 

Allmänt | | En kommentar |

En norrländsk helg

Hej alla fans. Jag spenderade den här helgen hemma hos mamma och Johan och tog dessutom med mig Wilma och Livia! Det var dags för dem att få uppleva en riktig norrländsk helg. Vi har haft planer på det rätt länge och nu blev det äntligen av! Vi började helgen med att bada badtunna på fredagkvällen när vi kom hem, och tog oss även ett dopp i snön. På lördagen bar det av till Boda Borg där det var en quest att bara ta sig fram till parkeringen då det har snöat jävel i typ hundra år nu. Men till slut var vi framme och spenderade två timmar där. Vi provade på alla rum utom ett minst 3 gånger och det slutade med att vi klarade två. TVÅ!!!!! Fattar ni hur lite det är? Dock var det inte bara vårt fel faktiskt. Det var exempelvis några idioter som stannade kvar jättelänge efter tiden gått ut i sista delen av ett rum så vi fick aldrig gå vidare från andra delen, och i Triathlon blev det rött även fast vi gjorde det vi skulle. Men jaja, två rum är bättre än inget!
 
När vi var klara på Boda Borg parkerade vi om bilen och gick på hockey! Det var sista matchen innan slutspel, Skellefteå AIK mot Karlskrona. Klart man måste gå på en SAIK-match om man är i Skellefteå liksom. Vi spenderade första perioden på hemmastå och de två andra perioderna + förlängningen hade vi lyxen att få se från logen tillhörande pappas förra arbetsplats. Efter mycket nagelbitande och "ÖÖÖOOUUHHH!"-ande och "MEN ÅK DÅ FÖR FAN!"-ande så vann vi ju till slut, så jävla skönt. Även om jag inte bryr mig om  hockey egentligen så är det alltid kul att vinna, speciellt när det närmar sig slutspelet. Lördagkvällen spenderade vi sedan hemma framför Melodifestivalen och När lammen tystnar, tillsammans med Julia och hennes lilla gravidmage. Hur sjukt att ens jämnåriga vänner börjar skaffa barn och sånt???? Skitsjukt.
 
Söndagen var nog ändå den mest norrländska dagen av helgen. Vi for på skoterutflykt! Det blev en tripp till Innansjön, närmare bestämt Lillforsån, där vi stekte palt och hamburgare och gräddade våfflor över öppen eld. Friluftsliv<3333333 (Herregud skoja, hatar fan utomhus. Men det var nice.) Vi hade sjungit Ronja Rövardotter-sånger hela dagen så vi bestämde oss för att kolla på den filmen sen när vi kom hem, innan det bar iväg tillbaka till Umeå igen. Sen jag kom hem har jag mest kollat på Jessica Jones för att fräscha upp minnet inför den nya säsongen och sen ska man väl plugga också som vanligt. Vi får väl se hur det blir med det. Hejdå alla fans.
 
Hahaha första bilden ser verkligen ut som att den föreställer Linda och Carina som tar sig ett dopp efter en tuff vecka på kommun.
Allmänt | | Kommentera |

Skaffat fast telefon

Hej alla fans. Okej då, det är inte en riktig fast telefon. Men alltså kolla vilket fynd jag gjorde på flyttloppisen som jag var på för ett par veckor sen!!! Det var en gubbe i Burträsk som hade flyttloppis hemma hos sig och det fanns så många coola gamla grejer där, men den här var definitivt den coolaste. Och 60 ynka kronor skulle han ha för den!!!! En liknande modell såldes för inte så länge sen för dryga tusenlappen på Tradera liksom??? Jag har ju rånat en pensionär inser jag nu. Men sin plats i helvetet har man ju ändå förtjänat för länge sen så det är nog lugnt.
 
Jag vet inte exakt när telefonen är ifrån men gubben sa att det var en av de första modellerna med nummerskiva. Jag hittar inget tillverkningsår på den men efter lite google-research så verkar den vara från någonstans runt 30-talet kanske? Jag vet verkligen inte säkert men en bit före mitten av 1900-talet verkar det som i alla fall. Fatta hur gammalt spott det finns ingrott i den där tratten liksom. Den kommer hur som helst passa perfekt tillsammans med min fotoblixt från 40-talet, som faktiskt är köpt av samma gubbe haha. En riktig guldgruva är han! Se och beundra nedan. Ring om ni undrar något mer. Hejdå alla fans.
 
Fyndade också lite klassisk litteratur som jag köpte så jag verkar lite bildad inför folk som kommer hit.
Inredning | | Kommentera |
Upp